Gastric Bypass

Gastric bypass är en kombination av restriktiv och malabsorpativt ingrepp.

Vid en gastric bypass skapar kirurgen en liten magsäcksficka. Den lilla fickan är direkt kopplad till tunntarmens mellersta del (jejunum). Under måltiden samlas maten snabbt i fickan. Eftersom det bara krävs en liten mängd mat för att fylla fickan, skickar övre delen av magsäcken tidigt en mättnadssignal till hjärnan, som om hela magsäcken vore full. 

Detta är en av de bidragande faktorerna till att man känner sig mätt snabbare och äter mindre. Dessutom känner man sig mindre hungrig eftersom magsäcksfickans innehåll töms direkt till en del av tunntarmen som skiljer sig från vad som är normalt.

Eftersom maten går förbi den första delen av tunntarmen (duodenum), absorberar kroppen mindre näringsämnen och kalorier. Jämfört med normal matspjälkning, smälts maten i ett senare stadium genom att momentet när maten blandas med magsafter, galla och safter från bukspottskörteln fördröjs. Kirurgen kan besluta sig för att ändra längden på tarmsegmenten för att framkalla en större eller mindre malabsorption.

 

Anmäl dig till ett informationsmöte

Tillfälle

Du måste välja något av tillfällena för din anmälan.

För- och efternamn
Invalid Input

Din e-post
Du verkar inte fyllt i en giltig epost-adress. Försök igen.